ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat célja, hogy a https://wellnesshotel-gosztola.hu weboldal felhasználói által, az oldal használata során megadott és a weboldal üzemeltetői (Balogh Csemege Kft) számára kezelt személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

A jelen adatkezelési szabályzat a https://wellnesshotel-gosztola.hu weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott, online ajánlatkérés, online foglalás, online ajándékutalvány rendelés és hírlevél kiküldéséhez kapcsolódó adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. A személyes adatok kezelését az alábbi alapelvek betartása mellett végzi:

i) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

ii) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

iii) A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

iv) Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Az adatkezelő megnevezése: Balogh Csemege Korlátolt Felelősségű Társaság (Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel (továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő címe (székhely és telephely is): 8960 Gosztola Fő u 16.

Az adatkezelő elérhetőségei:

E-mail: recepcio@gosztolagyongye.hu

Tel: 06 92/701-353

honlap: https://wellnesshotel-gosztola.hu

Cégjegyzékszám: 20-09-061761  Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 11347778-2-20

 

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása
Adatkezeléssel érintettek köre: https://wellnesshotel-gosztola.hu holnapot látogatók köre
Hozzájárulás az adatkezeléshez: A Felhasználók a regisztráció során kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő a jelen tájékoztatóban írt módon kezelje.
Az adatkezelés célja: ajánlat és foglalás visszaigazolás elküldése emailben,  ajándékutalvány elküldése, kapcsolatfelvétel és hírlevél küldés (hozzájárulás esetén).
Az adatkezelés módja: automatizált adatfeldolgozás

2. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE:

A felhasználói önkéntes adatszolgáltatás során az alábbi adatokat adhatja meg (önkéntes alapon, a szolgáltatás használatához azonban elengedhetetlen) a  https://wellnesshotel-gosztola.hu

oldalon található kapcsolat űrlap igénybevételéhez:

  • ·a felhasználó neve “Keresztnév” - aki az üzenetet írja – cél: kapcsolatfelvétel, azonosítás
  • ·e-mail címe “E-mail" – cél: kapcsolatfelvétel, tájékoztató megküldése, hírlevél küldése
  • ·cég neve „Cégnév” - cél: testreszabott tájékoztatás nyújtása a közhiteles nyilvántartások adatai alapján
  • ·telefonszáma “Telefonszám” - nem kötelezően kitöltendő adat a szolgáltatás igénybevételéhez – cél: kapcsolatfelvétel telefonon
  • · IP-címe „IP cím (online azonosító)”- cél: azonosítás
  • · Ajándékutalvány esetén megajándékozott(ak) neve „Megajándékozott(ak) neve”-cél:szobafoglalási folyamat egyszerűsítése

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG MEGNEVEZÉSE

ONLINE FOGLALÁS

Az adatkezelő neve

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás neve

Az adatkezelő elérhetősége

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás székhelye

Az adatkezelés célja

a szobafoglalási folyamat egyszerűsítése, az online foglalás zökkenőmentessé és kényelmesebbé tétele

Az adatkezelés jogalapja

az online foglalást kezdeményező személy kifejezett és önkéntes, előzetes hozzájárulása

A kezelt személyes adatok megnevezése

Foglaló személyes adatai az alábbiak szerint:

-          név

-          e-mail cím

-          telefonszám

-          lakcím (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

-          IP-cím (online azonosító)

A személyes adatok kezelésének előirányzott időtartama

a hozzájárulás visszavonásáig, illetve az online foglaláshoz tartozó távozási napot követő … napig

Az érintett által megadott személyes adatok szükségessége

az érintett által indított online szobafoglalási folyamat, illetve online fizetés esetén a tranzakció megvalósulása

Az adatkezelési tevékenységhez adatfeldolgozók igénybevétele szükséges

igen

AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó neve

MORGENS Design Kft.

Az adatfeldolgozó címe

8800 Nagykanizsa, Csányi László utca 2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.) szerverén az online foglalás modul működtetése, a beérkező online foglalások zárt rendszerben történő tárolása, foglalások visszaigazolásának lehetővé tétele

 

Az adatfeldolgozó neve

Rocket Science Group

Az adatfeldolgozó címe

675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Mandrill szoftverén keresztül elektronikus levélküldés funkció biztosítása az online foglalás rögzítéséről, visszaigazolás elkészítéséről, vendégértékelés funkció használatáról

 

Az adatfeldolgozó neve

OTP Bank Nyrt.

Az adatfeldolgozó címe

1051 Budapest, Nádor utca 16.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és az OTP Bank Nyrt. (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

OTP Mobil Kft.

Az adatfeldolgozó címe

1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a SimplePay by OTP Mobil (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

CIB Bank Zrt.

Az adatfeldolgozó címe

1027 Budapest, Medve u. 4-14.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a CIB Bank Zrt. (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

BIG FISH Internet-technológiai Kft.

Az adatfeldolgozó címe

1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a Payment Gateway  online fizetési rendszert üzemeltető fizetési szolgáltató elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

 

 

 

 

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG MEGNEVEZÉSE

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

Az adatkezelő neve

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás neve

Az adatkezelő elérhetősége

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás székhelye

Az adatkezelés célja

az ajánlatkérési folyamat egyszerűsítése kötelezettségek nélkül, az adatkezelő által készített személyre szabott ajánlat megtekinthetősége

Az adatkezelés jogalapja

az online ajánlatkérést kezdeményező személy kifejezett és önkéntes, előzetes hozzájárulása

A kezelt személyes adatok megnevezése

Ajánlatkérő személyes adatai az alábbiak szerint:

-          név

-          e-mail cím

-          telefonszám

-          lakcím (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

-          IP-cím (online azonosító)

A személyes adatok kezelésének előirányzott időtartama

a hozzájárulás visszavonásáig, illetve az online ajánlat érvényességi idejét követő … napig

Az érintett által megadott személyes adatok szükségessége

az érintett által indított online ajánlatkérési folyamat megvalósulása, az ajánlat megfelelősége esetén a későbbi online foglalási folyamat zökkenőmentessé, hatékonyabbá és gyorsabbá tétele

Az adatkezelési tevékenységhez adatfeldolgozók igénybevétele szükséges

igen

AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó neve

MORGENS Design Kft.

Az adatfeldolgozó címe

8800 Nagykanizsa, Csányi László utca 2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.) szerverén az online ajánlatkérés modul működtetése, a beérkező online ajánlatkérések zárt rendszerben történő tárolása, ajánlatkérések megválaszolásának lehetővé tétele

 

Az adatfeldolgozó neve

Rocket Science Group

Az adatfeldolgozó címe

675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Mandrill szoftverén keresztül elektronikus levélküldés funkció biztosítása az online ajánlatkérés rögzítéséről, az ajánlat elkészítéséről, annak érvényességéről

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG MEGNEVEZÉSE

ONLINE AJÁNDÉKUTALVÁNY RENDELÉS

Az adatkezelő neve

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás neve

Az adatkezelő elérhetősége

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás székhelye

Az adatkezelés célja

az online ajándékutalvány megrendelési folyamat egyszerűsítése, kényelmesebbé tétele

Az adatkezelés jogalapja

az online ajándékutalvány megrendelés folyamatában online fizetést kezdeményező személy kifejezett és önkéntes, előzetes hozzájárulása

A kezelt személyes adatok megnevezése

Ajándékutalványt megrendeléshez kezelt személyes adatok az alábbiak szerint:

-          vásárló neve

-          vásárló e-mail címe

-          vásárló telefonszáma

-          vásárló postázási címe (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

-          vásárló számlázási címe (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

-          vásárló IP-címe (online azonosító)

-          megajándékozott(ak) neve

A személyes adatok kezelésének előirányzott időtartama

a hozzájárulás visszavonásáig, illetve a megrendelt ajándékutalvány felhasználását követő … napig

Az érintett által megadott személyes adatok szükségessége

az érintett által indított ajándékutalvány megrendelési folyamat egyszerű, kényelmes megvalósulásának lehetősége

Az adatkezelési tevékenységhez adatfeldolgozók igénybevétele szükséges

igen

AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó neve

MORGENS Design Kft.

Az adatfeldolgozó címe

8800 Nagykanizsa, Csányi László utca 2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.) szerverén az online ajándékutalvány rendelés modul működtetése, a beérkező ajándékutalvány megrendelések zárt rendszerben történő tárolása, ajándékutalványok online formában küldésének lehetővé tétele

 

Az adatfeldolgozó neve

Rocket Science Group

Az adatfeldolgozó címe

675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a Mandrill szoftverén keresztül elektronikus levélküldés funkció biztosítása az online ajándékutalvány megrendelés rögzítéséről

 

 

Az adatfeldolgozó neve

OTP Bank Nyrt.

Az adatfeldolgozó címe

1051 Budapest, Nádor utca 16.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és az OTP Bank Nyrt. (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

OTP Mobil Kft.

Az adatfeldolgozó címe

1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a SimplePay by OTP Mobil (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

CIB Bank Zrt.

Az adatfeldolgozó címe

1027 Budapest, Medve u. 4-14.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a CIB Bank Zrt. (fizetési szolgáltató) elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

Az adatfeldolgozó neve

BIG FISH Internet-technológiai Kft.

Az adatfeldolgozó címe

1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

Az online fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolításának biztosítása a …… (szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás) és a Payment Gateway  online fizetési rendszert üzemeltető fizetési szolgáltató elektronikus rendszere között, a tranzakció státuszának visszaigazolása

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG MEGNEVEZÉSE

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Az adatkezelő neve

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás neve

Az adatkezelő elérhetősége

a szálláshelyet üzemeltető cég/vállalkozás székhelye

Az adatkezelés célja

kapcsolattartás, tájékoztatás

Az adatkezelés jogalapja

a hírlevél feliratkozást kezdeményező személy kifejezett és önkéntes, előzetes hozzájárulása

A kezelt személyes adatok megnevezése

Hírlevél feliratkozáshoz kezelt személyes adatok az alábbiak szerint:

-          feliratkozó neve

-          feliratkozó e-mail címe

-          feliratkozó IP-címe (online azonosító)

-          feliratkozás dátuma

-          feliratkozás forrása

-          feliratkozás státusza

-          feliratkozás státuszának dátuma

A személyes adatok kezelésének előirányzott időtartama

a hozzájárulás visszavonásáig, a hírlevélről történő leiratkozásig

Az érintett által megadott személyes adatok szükségessége

az érintett érdeklődési körébe tartozó szálláshely kiemelt ajánlatainak, aktuális programjainak megismerése, esetleges egyedi promóciókkal kapcsolatos információszerzés lehetősége

Az adatkezelési tevékenységhez adatfeldolgozók igénybevétele szükséges

igen

AZ ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó neve

MORGENS Design Kft.

Az adatfeldolgozó címe

8800 Nagykanizsa, Csányi László utca 2.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

a DotRoll Számítástechnikai Kft. (1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.) szerverén zárt, online, azonosítóval és jelszóval védett Zadír MailR rendszer tárhelyének biztosítása az adatkezelő részére az általa meghatározott belépési fiókhoz hírlevélküldés céljából

 

Az adatfeldolgozó neve

E.N.S. Zrt.

Az adatfeldolgozó címe

1106 Budapest, Fehér út 10. 2. ép. 2. em.

Az adatkezelő nevében folytatott adatfeldolgozás célja

az E.N.S. Zrt. levélküldő szerverein keresztül elektronikus levélküldés funkció biztosítása hírlevélküldés céljából

 

 

3. AZ ADATFELDOLGOZÓK (AZ ADATKEZELÉSI MŰVELETEKHEZ KAPCSOLÓDÓ TECHNIKAI FELADATOKAT VÉGZŐK) SZEMÉLYE:

Adatfeldolgozók jelen tájékoztató 2. fejezetében leírtak szerint.

4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA:

A megadott adatokat határozatlan ideig vagy az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli az Adatkezelő.

5. ADATTOVÁBBÍTÁS KÜLFÖLDRE:

Nem történik adattovábbítás.

6. AZ ÉRINTETTEK JOGAI:

Az érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.


Az Adatkezelő - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.
A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.

Az Adatkezelő a személyes adatot törli, ha
i) kezelése jogellenes;
ii) az érintett kéri;
iii) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
iv) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
v) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az Adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

7. TILTAKOZÁS A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN:

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az érintett az Adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

Amennyiben az érintett személyes adatai kezelése ellen tiltakozik, avagy bírósági jogorvoslattal él, továbbá amennyiben harmadik személytől olyan adatközlésre irányuló megkeresés érkezik, mely nem az érintett hozzájárulásán alapul, úgy a fentiek jogszerűségének elbírálásához szükséges körben az adatok az Adatkezelő által megbízott jogi képviselők részére is kiadhatók.

8. BÍRÓSÁGI JOGORVOSLAT:

Kérjük a tisztelt Felhasználókat, hogy amennyiben úgy érzik, hogy az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogaikat, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk.

Tájékoztatjuk a Felhasználókat továbbá, hogy az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az adatkezelő székhelye szerinti, vagy az érintett választása szerint az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége.

Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

9. HATÓSÁG ELJÁRÁSA:

Az érintett panasszal fordulhat, ill. tájékoztatást kérhet a Hatóságtól is:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
Honlap: http://naih.hu

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-

II. RÉSZLETES ADATKEZELÉSI RENDELKEZÉSEK

1. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE:

Amikor Ön a https://wellnesshotel-gosztola.hu oldalt olvassa, ez azzal is járhat, hogy cookie-kat vagy hasonló technológiákat használunk böngészőjének vagy eszközének azonosításához. A cookie egy kis fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az Ön böngészőjét. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is. Más platformokon – ahol a cookie-k nem érhetők el vagy nem használhatók – egyéb technológiákat is használnak, amelyeknek a célja hasonlít a cookie-kéhoz: ilyen például a hirdetésazonosító az androidos mobileszközökön. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. Azonban lehet, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

A https://wellnesshotel-gosztola.hu weboldalon a Google Analytics által használt cookie-k (sütik) működnek, melyek működésére a Google adatvédelmi irányelvei vonatkoznak (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu) .

2. EMAIL CÍMEK MARKETING CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA:

A regisztráció során megadott email címre reklámot tartalmazó levelet az Adatkezelő kizárólag abban az esetben küld, amennyiben ahhoz a Felhasználó előzetesen, kifejezetten hozzájárult. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható, a reklámot tartalmazó email alján elhelyezett link segítségével. Az Adatkezelő ezen felül biztosítja az recepcio@gosztolagyongye.hu, valamint a 8960 Gosztola Fő u 16. címeken is  a visszavonás lehetőségét azzal, hogy ez esetben ügyintézési idő merülhet fel, így javasoljuk a link segítségével történő leiratkozást.