Közeli gyógyfürdők

Gosztola kedvező fekvésének köszönhetően a közelben számos gyógyfürdő található különféle összetételű, kiváló minőségű gyógyvízzel. A regenerálódást vagy vízi élményeket kedvelő vendégek kipróbálhatják a környékbeli és szlovén gyógyfürdőket egyaránt.

Lenti gyógyfürdő és Szent György Energiaparklenti

A 3 500 négyzetméteres fedett fürdőrészben az úszó-, gyógy-, gyermek- és hidromasszázs medencék, szaunavilág - benne finn, aroma és infraszauna - , 600m2 pihenőtér pihenőágyakkal valamint  gyógyászati részleg is működik.
A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.
A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők, amelyekhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges.

A Lenti termálfürdő 5 szabadtéri  (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat.
A fürdő legnagyobb medencéje 1340 m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket a családok számára. (Távolság Gosztolától: 6 km)

Terme Lendava

Lendva város fürdője a Lendvahegy lábánál, Magyarország, Horvátország és  Szlovénia hármashatárán fekszik, ott, ahol megértésben él a három nemzetiség.
A Terme Lendva  fürdő olyan egyedülálló gyógyvízzel magaslik ki, amely az Európa ennek részén található többi termálvíztől lényegesen különbözik. Összetételében nátrium-hidrogénkarbonát ásványos hipertermálvíz és a fosszíliás kőolajvizekhez tartozik. A forrásánál 62°C a hőmérséklete és nagyobb mennyiségű parafint tartalmaz, amely jótékonyan hat a bőrre.
A Terme Lendva vize a reumatikus megbetegedések, valamint a mozgásszervi sérülések és műtétek, a periférikus idegrendszer megbetegedések és az égési sérülések utáni állapotok gyógyítására, a nehézségek enyhítésére és megelőzésére különösen alkalmas. A látogatók tapasztalata alapján a víz a pikkelysömörre (psoriasis) és a nőgyógyászati problémákra (krónikus gyulladásokra) is jótékonyan hat.

Moravske Toplice-Therme 3000

A fürdőhely Moravske Toplice Szlovénia legészakibb részén található. A modern fürdőlétesítmény harmonikusan olvad bele a tájba. A fürdö különlegessége egyedülálló feketevíze, ami 1175 méter mélyböl tör fel az egykori Pannon-tenger mélységéböl. A 72 fokos forrásvíz eröt ad a testnek, felfrissíti és megnyugtatja. Víznek fájdalomcsillapíto és nyugtató hatása van. A látogatónak felejthetetlen napokat szerez a több mint 3000m2 vízfelületű, részben termál, részben édes vízi 11 medence télen és nyáron. Fiatalok részére 22 méter magasságban több élménycsuszda is található. (Távolság Gosztolától: 30 km)

Ajánlatkérés