Szállodánk

CsaládKedves leendő Vendégünk!
Szeretettel köszöntjük a Gosztola Gyöngye Spa & Élményhotel honlapján!
Olvassa el ajánlatunkat, tekintse meg fotóinkat és látogasson el
Zala egyik igazi gyöngyszemébe! Higgye el nem fog csalódni-megéri útra kelni!
Találkozzunk Gosztolán!
Szeretettel várja Önt a Balogh Család és a Gosztola Gyöngye csapata.

A Gosztola Gyöngye Spa & Élményhotelt 1999. május 1-én nyitottuk meg (akkor még panzióként üzemelt 6 szobával) Magyarország egyik legkisebb falujában, Gosztolában.

A több mint 300 m magasan fekvő falucska, mindössze 16 állandó lakójával, Zala megyében található friss levegőjű, csodálatos, csendes, erdei környezetben. Gosztola Lenti városától 5 km-re található, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében.

Igényesen berendezett szállodánk a nyitást követő években a nagyfokú érdeklődés miatt folyamatosan bővült további szobákkal és különféle szolgáltatásokkal. Jelenleg 40 szobánk van, 90 férőhellyel, mely továbbra is megőrizte családias légkörét.

Az egyedülálló természeti adottságokon túl a környék számos programlehetősége teszi felejthetetlenné vendégeink pihenését: gyógyfürdők, kerékpár- és túra utak, várak, orchideakert, fazekasműhely, csokigyár, erdei kisvasut, horgásztavak…

Gosztola története

GosztolaA település nevének első említése 1237-ből ered, ekkor a Gosztolya nevet viselte, amely a szláv Gosztilból vált magyar helynévvé. Az idők folyamán több család is tulajdonosa volt a falunak, többek között a Hahot, alsólendvai Bánffy, gróf Széchenyi, majd a Szapáry család. A falu lakói az erdőből, kevés föld- és szőlőművelésből és a szilvaaszalásból, állattartásból éltek.

Sajátos, néprajzilag egyedi fából és agyagból épített házaikat a helyi lehetőségeknek megfelelő zsuptető fedte. A jugoszláv határsávban a helyiek nem remélhettek fejlesztési lehetőséget. Ráadásul ide a legutóbbi időkig nem vezetett út: az őszi és tavaszi csapadék valóban vendégmarasztaló sárt csinált az agyagból. Talán ez az oka, hogy az 56 lakóházból és 215 lakóból álló falucska lassacskán szinte elnéptelenedett. Az 1990-es évek végétől, a szálloda megépítésével újra az érdeklődés középpontjába került és környékbeliek építették újjá. Az erdőktől ölelt, csodálatos vidéken fekvő településen látványos fejlődés indult el.

Napjainkban a színvonalas üdülőfaluként működő Gosztola egyetlen utcácskáján végigsétálva szebbnél szebb házakkal, takaros kertekkel találkozunk és gyönyörködhetünk a friss levegőjű, mesés fenyőerdőkben!

Megközelítés: GPS koordináta N 46.587702 E 16.5270007

  • Budapest  irányából

Budapest-M7 autópálya Letenye/Rédics irányába, Nagykanizsa, Letenye, kihajtó Lenti/Tornyiszentmiklós felé!, Lovászi, Lenti város előtt balra fordulni Lenti-hegy és Gosztola felé, végig felfelé a szőlőshegyen, jobbra fordulni Gosztola irányába.

Elkészült az M7 autópálya teljes zalai szakasza! 2020. januártól már végig autópályán érkezhet hozzánk Budapestről! Csupán 2 óra és a csendes, friss levegőjű Zalában találja magát...

  • Szombathely irányából

Szombathely-86-os főúton Rédics felé, Rédicsnél a körforgalomnál balra 75-ös út, első kereszteződésnél jobbra Rédics-Gosztola felé, át a vasuton, Rédicsen balra, a falu után kb 4 km végig az erdős részen

  • Zalaegerszeg irányából

Zalaegerszeg-Nova-Lenti-Lentiben a körfogalomnál balra Letenye felé-a város végén jobbra fordulni Lenti-hegy és Gosztola felé, végig felfelé a szőlőshegyen, jobbra fordulni Gosztola irányába.

  • Pécs irányából

Pécs-Kaposvár-Nagykanizsa-Letenye-Lovászi, Lenti város előtt balra fordulni Lenti-hegy és Gosztola felé, végig felfelé a szőlőshegyen, jobbra fordulni Gosztola irányába

Ajánlatkérés