Házirend

Szállodánk házirendje

Foglalás: A foglalás csak a szálloda vagy utazásközvetítő írásbeli visszaigazolásával valamint a megerősített előleg befizetése után érvényes. Közvetítőn (pl kupon, utazási iroda esetében) keresztül beérkező foglalás kizárólag abban az esetben érvényes, ha a Közvetítő a Szálloda részére az utazás megkezdése előtt a részvételi díjat kifizette.

Előlegfizetéssel kapcsolatos információk: A foglalást csak abban az esetben tudjuk garantáltnak tekinteni, amennyiben az előleg a visszaigazolásban jelzett határidőig megérkezett hozzánk. Az előleg mértéke különböző lehet csomagajánlatoknál. Befizetésének szükségességét a visszaigazolásban minden esetben jelezzük a foglaltság illetve az időszak függvényében az abban feltüntetett módon. A fizetendő összeget az OTP Banknál vezetett 11749022-21441079-00000000 (HUF) számú bankszámlaszámra kérjük átutalni, vagy postai úton illetve SZÉP kártyával befizetni. A közlemény rovatban kérjük az érkező Vendég nevét, postai/számlázási címét, és az érkezés időpontját vagy foglalási számot feltűntetni.

Elfogadott fizetőeszközök: Az alábbi bankkártyákat, hitelkártyákat fogadjuk el: MasterCard, Visa.
Szállodánk OTP, MKB és K&H Széchényi Pihenő Kártya elfogadóhely.Idegenforgalmi adó mértéke az aktuális jogszabályok által meghatározott, amit távozáskor a recepción készpénzben tudnak rendezni.

Lemondási feltételek és módosítási feltételek

 • A megrendelés lemondása írásban történik.
 • A szobafoglalás az első előlegfizetési határidőig stornóköltség nélkül lemondható. Érkezés előtt 48 órán belüli foglalás esetén előlegfizetés kötelező, lemondás nem lehetséges kötbér nélkül.
 • Előleg befizetés után a lemondási kötbér mértéke az alábbiak szerint alakul:
Általános Kiemelt „C” szezon
Érkezés előtti 14. napig ingyenes Érkezés előtti 21. napig ingyenes
Érkezés előtti 13. naptól a 3. napig a befizetett előleg 50-70%-a Érkezés előtti 20. naptól a 14. napig a befizetett előleg 50-70%-a
Érkezés előtti 2 napon belül a befizetett előleg 100%-a Érkezés előtti 13. naptól a befizetett előleg 100%-a
 • Ha a lemondás az érkezés napján történik, vagy a vendég a visszaigazolt tartózkodási időn belül egy későbbi napon érkezik meg vagy korábban távozik, köteles a teljes lefoglalt időszakra járó visszaigazolt összeg 100%-át megfizetni.
 • Ha a vendég a szállás-szolgáltatások igénybevételét előlegfizetéssel, hitelkártya garanciával, vagy más szerződésben foglalt módon biztosította, és az érkezési napon helyi idő szerint 18:00 óráig nem érkezik meg, vagy nem jelzi előre, hogy ennél későbbi időpontban érkezik, a szálloda a szerződésben meghatározott mértékű kötbérként érvényesíti. Ebben az esetben a szállást a vendég részére az érkezési napot követő nap 10:00 óráig fenntartja, majd ezt követően a szálloda szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.
 • Váratlan helyzetek (betegség, baleset, családi esemény, kedvezőtlen időjárási viszonyok, közlekedési akadályok, stb.) felléphetnek utazás előtt és alatt, ezért a foglalás rögzítése napján javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését. A szálloda, mint szolgáltató ezekért felelősséget nem vállal.
 • Egyedi és akciós ajánlatok esetében a lemondási feltételek az ajánlatban szereplő feltétek szerint alakulnak.
 • A lefoglalt, de a vendég szállodában való tartózkodása alatt igénybe nem vett, illetve módosított szolgáltatások (szállás, étkezés, wellness kezelések, stb.) pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség.
 • A szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, csoportos utazás, vagy rendezvények esetén, a fentiektől eltérő, egyedi szerződésben rögzített feltételeket állapíthat meg.
 • Amennyiben a befizetett előleg vagy annak egy része visszatérítésre kerül, a szolgáltató legfeljebb 30 naptári napon belül a tranzakciós díjjal (4%) csökkentett összeget utalja vissza.
 • A foglalás módosítását minden esetben írásban kell jelezni.
 • Már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, a létszám vagy a szobatípus módosítására az aktuálisan érvényben lévő árak és a szabad kapacitás függvényében az alábbi díjak megfizetése mellett van lehetőség:
Általános Kiemelt „C” szezon
Érkezés előtti 15. napig 1 alkalommal ingyenes, majd alkalmanként 5 000 Ft. Érkezés előtti 22. napig 1 alkalommal ingyenes, majd alkalmanként 5 000 Ft.
Érkezés előtti 14. naptól 2. napig a befizetett előleg 50%-a, de minimum 10 000 Ft. Érkezés előtti 21. naptól 15. napig a befizetett előleg 50%-a
Érkezés előtti naptól kezdve a befizetett előleg 100%-a. Érkezés előtti 14. naptól a befizetett előleg 100%-a.
 • Módosítás esetén a befizetett foglaló (módosítás felszámolása esetén a fennmaradó összeg) maximum 1 éven belül használható fel.
 • Egyedi és akciós ajánlatok esetében az ajánlatban szereplő módosítási feltételek az irányadóak.

A vendégek szobakulcsként mágneskártyát illetve hagyományos kulcsot kapnak, amelyhez a szobában lakó vendég(ek) regisztrálása szükséges. A regisztráció a bejelentőlap pontos kitöltését és a vendég személyazonosságának igazolását jelenti. A személyazonosító okirat bemutatása/beszkennelése a hotel számára lényegesnek minősített szerződési feltétel. Hontalanok és nem az Európai Unió állampolgárai esetében a hontalan igazolvány, illetve az útlevél bemutatása és átadása jogszabály alapján kötelező.

Az érkezés napján a szobákat 15:00 órától lehet elfoglalni és a szálloda szolgáltatásait igénybe venni. 15 óra a szálloda letéti felelősségének kezdete, azaz a vendég által a szállodába bevitt dolgaiban keletkezett károkért vállalt szállodai felelősség. Korai érkezés a foglaltság függvényében, és térítés ellenében (szerződésben meghatározott aktuális felár) lehetséges. Bejelentkezéskor a Vendégek szobakulcsot/kártyát, TV távirányítót, szezonálisan légkondicionáló távirányítót kapnak, amelyeket távozáskor a recepción le kell adni. Távozáskor ezek hiánya esetén külön dij kerül felszámításra.

A Vendégnek a poggyászaival, együtt a távozás napján a szállodát 11.00 óráig el kell hagynia.

Amennyiben a Vendég a szobáját a bejelentkezéskor a távozás napjaként feltüntetett napon 11.30 óráig nem hagyja el és a tartózkodás meghosszabbításához a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá, úgy a Szolgáltató jogosult a szobaárat egy további napra is kiszámlázni és ezzel egyidejűleg a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége is megszűnik.

Kései távozás a foglaltság függvényében, és térítés ellenében (szálloda honlapján meghatározott aktuális felár) lehetséges. Kijelentkezéskor szíveskedjenek a szobakulcsot, TV távirányítót, légkondicionáló távirányítót leadni a recepción. Amennyiben valamelyik nem kerül leadásra, illetve megrongálódik, úgy a szálloda díjat számol fel. A Vendég a szállodai tartózkodás, valamint az esetleges térítéses szolgáltatások, károk ellenértékét legkésőbb a szállodából való kijelentkezés/végleges távozás előtt köteles kiegyenlíteni. A kijelentkezés a szobakulcs/kártya recepción történő leadásával és a még fennálló tartozás kiegyenlítésével automatikusan bekövetkezik.

A fizetés bármilyen okból történő megtagadása esetén a szálloda jogosult a vendég szállodába elhelyezett, tulajdonában lévő tárgyakat visszatartani és azokon zálogjogát érvényesíteni.

Fizetés nélküli távozás esetén a szálloda a rendőrségi feljelentés mellett jogi úton érvényesíti a követelését a vendéggel szemben, amelynek költségeit a vendégre terheli.

Az utólag felmerült és ki nem egyenlített díj összegét a szálloda a vendég bankkártyájára terheli

Amennyiben a Vendég a szobából történő kijelentkezés után a wellness szolgáltatások használatára igényt tart, azt legkésőbb a kijelentkezéskor a Recepción jelezni köteles. Ennek lehetőségéről a foglaltság függvényében a Szolgáltató dönteni jogosult, illetve ellenszolgáltatásaként napidíjat kérhet.

A recepció 24 órás felügyelet biztosít. Minden nap 08:00-tól 21:00-ig személyzet majd 21:00-tól 08:00-ig éjszakai ügyelet áll a Vendégek rendelkezésére. Az éjszakai ügyelet a recepciós pulton és a recepció bejárat mellett található „éjszakai csengő” megnyomásával, illetve telefonon a +36 30 21 44 641 telefonszámon hívható sürgős esetben.

Látogatók: A szálloda szobáiban csak a recepción regisztrált Vendégek tartózkodhatnak. A Vendég a látogatóját az étteremben, valamint a közös helységekben fogadhatja, akinek magatartásáért ideértve az esetleges károkozásért- felelősséggel tartozik

A szobafoglalásban szereplő létszámon felüli vendég után portai/rack árat számol fel a szálloda.

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szálloda teljes területén, beleértve a szauna és wellness részt illetve az udvart is. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

A szálloda összes szolgáltatását a 14 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes felnőtt személy kíséretében veheti igénybe.

A szálloda területén, rendezvényén 18 év alatti személy alkoholt nem fogyaszthat. E kötelezettség betartásáról/betartatásáról a 18 év alatti személy szülője, általa megbízott cselekvőképes felnőtt személy köteles gondoskodni. E kötelezettség megszegésének jogi, erkölcsi és anyagi következményeiért a szülő vagy az általa megbízott cselekvőképes felnőtt személy teljes felelősséggel tartozik.

A szálloda 0-2,99 éves korig ingyenesen fogadja a gyerekeket, majd a következő kategóriákban határoz meg kedvezményes árat a honlapon található napi árak és csomagajánlatoknak megfelelően a szülőkkel egy szobában történő elhelyezés esetén:

 • 3-7,99 éves kor között,
 • és 8-13,99 éves kor között.

Gyerekbarát felszereléseink és szolgáltatásink a következőkben felsorolva előzetes egyeztetéssel, korlátozott számban térítésmentesen állnak Vendégeink rendelkezésére: rácsos babaágy, pótágy, baba fürdőkád, bili, WC szűkítő, etetőszék az étteremben. Felár ellenében: cumisüveg melegítő, pelenkázó, babyphone kérhető.

Gyerek programok: játszótér, lengőteke, asztalitenisz, trambulin, játéksarok, kártya, társasjáték, EU- játszótér a település főterén.

Családi apartman árképzése gyerekek esetén

Apartmanban történő elhelyezés esetén minimum 2 felnőtt és 2 gyerek árat számítunk fel.

A vendég köteles a szálloda eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt a vendég a szálloda felhívására, de legkésőbb a távozása előtt köteles megtéríteni.

A szálloda berendezési, felszerelési tárgya a szálloda területéről kizárólag a szálloda előzetes írásbeli engedélyével vihető ki. A szállodai szoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a szálloda munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti.

Szállodai eszközök (pl törölköző, fürdőköntös, evőeszköz, televízió stb) elvitele a szálloda előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősül, és ebben az esetben a szálloda megteszi a szükséges büntetőjogi és polgári jogi lépéseket.

A szálloda bármely eszközének, berendezési, felszerelési tárgyának meghibásodását az észrevételezéskor azonnal a vendég köteles bejelenteni a recepción. A vendég nem jogosult a hibát saját maga kijavítani vagy a kijavítást megkísérelni. Az ebből eredő károkért való felelősséget a szálloda kizárja.

A szálloda extra takarítási díjat számolhat fel, amennyiben a Vendég a szállodai szobát nem megfelelő tisztasági állapotban adja át távozáskor (pl extra állatszőr, foltos matrac stb)

Felhívjuk Vendégeink figyelmét arra, hogy miután a szállodának nincs semmilyen tudomása, ismerete a vendég egészségi állapotáról, ezért a wellnesst és annak szolgáltatásait a vendég csakis a saját egészségi, fizikai és mentális állapotának ismeretében, tudatában és az ennek megfelelő mértékben veheti igénybe. A nem a vendég állapotának megfelelő wellness használatból eredő károkért és sérelemért a szálloda a felelősségét kizárja.

Tájékoztatjuk Vendégeinket arról, hogy a wellness-ben a felügyeletet úszómester, illetve a recepciós kolléga által biztosítjuk. Wellness használat előtt a recepción történő jelzés kötelező!

Felhívjuk Vendégeink figyelmét arra, hogy ital és étel nem fogyasztható a wellness-ben, illetve a wellness részleg ittas állapotban nem használható! Az ittas vendég wellness-be történő belépését a személyzet köteles megakadályozni, az ittas vendéget a személyzet kiutasíthatja és kivezetheti a wellnessből. Az ebből eredő károkért és sérelemért a szállodát nem terheli felelősség.

A wellness szerves jellegű vétlen vagy szándékos szennyezése (például ürülék) esetén a tisztítás, fertőtlenítés költségét és az erre az időszakra eső elmaradt haszon megtérítését követelheti a szálloda.

Tovább a wellnesshez

A szálloda közös helyiségeiben wi-fi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes. A wi-fi csatlakozáshoz jelszó nem szükséges. A szálloda minden területén javasolt az ott legerősebb wifi hálózatot kiválasztani. A wifi jel erősségét a szálloda az erdei – hegyi elhelyezkedéséből adódóan garantálni nem tudja.

A wi-fi használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a szálloda nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.

A szálloda az épületen belül illetve az épület előtt és mögött az udvarban, a parkolókban a vendégek és a szálloda vagyon- és személybiztonsága érdekében zártláncú kamerarendszert üzemeltet, amely napi 24 órában, folyamatosan készít és rögzít felvételeket.

A vendég tűz esetén köteles a szobában kihelyezett menekülési útvonalat, illetve a helyszínen lévő tűzoltó utasításait követni. A szobában a tűzvédelmi tájékoztató a szobatájékoztató füzetben található.

Tűzoltó palackok a szálloda folyosóin, emeletenként találhatók. Tűz esetén a vendég köteles haladéktalanul riasztani a recepciót.

A Vendégek által szálláshelyre behozott olyan elektromos készülékek (mikróhullámú sütő, villanyrezsó, kávéfőző, vízmelegítő, stb.) üzembe helyezése előtt, melyek nem tartoznak a megszokott utazási szükségletek közé, ki kell kérni a Szolgáltató hozzájárulását.

A szálloda területére be nem vihető dolgok

A szálloda az alábbi dolgok bevitelét tiltja meg:

 • a hatályos jogszabályokban maró, gyúlékony vegyszernek, anyagnak minősített dolgok,
 • a hatályos jogszabályokban tűzveszélyesnek és/vagy robbanásveszélyesnek minősített anyagok,
 • különösen drága, nagy értékű értéktárgy, muzeális tárgy,
 • tűzijáték, petárda, ezek alkatrészei, összetevői
 • hulladék, környezetre, egészségre ártalmas dolog,
 • pszichotrop anyag,

A szálloda a vendég előzetes írásban tett kérelmére írásban engedélyezheti nem bevihető dolog bevitelét a szálloda területére.

Ha a vendég a szálloda előzetes írásbeli engedélye nélkül nem bevihető dolgot visz be a szálloda területére, azt a szálloda a vendég költségére eltávolíthatja vagy eltávolíttathatja.

Az engedély nélkül bevitt dologban keletkezett kárért való felelősséget a szálloda kizárja.

A vendég teljes körű jogi és anyagi felelősséggel tartozik mindazon kárért és sérelemért, amelyet az engedély nélkül bevitt dolog okoz más vendégnek, harmadik személynek vagy a szállodának.

A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében 2012. január 1-től a szálloda nemdohányzó létesítmény. Ennek értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein, szobai erkélyeken, valamint a szállodához tartozó teljes nyílt területen az arra táblával kijelölt helyek kivételével (recepció előtti terasz, étterem lépcső bejárat, konferencia terem bejárat, kerékpártároló bejárata) tilos a dohányzás.

A hivatkozott jogszabály betartására vonatkozó kötelességre felhívó jelzéseket a jogszabályban előírt területeken a szálloda elhelyezte. A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje.

Amennyiben a vendég bizonyíthatóan megszegi a fenti jogszabályban foglalt kötelezettségeket, úgy köteles 20 000 Ft díjat fizetni a szálloda üzemeltetője részére, melyet a szálloda üzemeltetője jogosult a vendég szobaszámlájára terhelésként rávezetni és melyet a vendég köteles távozáskor kifizetni.

A szállodai alkalmazottak a szobatakarítást minden nap 9-16 óra között végzik folyamatosan.

A vendég a „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblának a szobaajtó külső kilincsére történő kiakasztásával határozottan jelzi, hogy a szálloda munkatársai ne zavarják, ne kopogjanak és ne lépjenek be a szobába.

A “Ne Zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblácskát a vendég a saját felelősségére és kockázatára helyezi el a bejárati ajtó külső kilincsén. Ha a szálloda munkatársai a vendég elutazásának napján a szobája kilincsén „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát találnak, és a vendég a szálloda telefonhívására/kopogtatásra nem reagál, úgy a szálloda munkatársai 11:00 óra után bármikor bemehetnek a szobába.

Rendkívüli helyzetben (például tűz, terrortámadás stb.) előzetes telefonhívás nélkül, illetve amikor a szálloda a rendelkezésére álló információk alapján megalapozottan feltételezi, hogy a szobában a vendég élete, egészsége, testi épsége, vagyonbiztonsága veszélyben van vagy veszélyben lehet, és a vendég a szálloda telefonhívására nem reagál, úgy a szálloda munkatársai jogosultak bemenni a szobába.

A „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető tábla nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért, sérelemért a szálloda nem vállal felelősséget.

A szálloda naponta egyszer, 9:00 és 16:00 között takarítja a lakó szobákat.

Amennyiben a szoba takarítását végzők ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát találnak, úgy a szoba takarítását nem végzik el, ezért a vendég díjcsökkentést vagy kártalanítást nem követelhet.

Környezetvédelmi szempontból kérjük a cserére szánt törölközőket a fürdőszoba padlózatára helyezni.

Ágynemű cserére minimum 6 éjszakás foglalás esetén egy alkalommal kerül sor.

Az itt-tartózkodás alatt a szálloda a köntöst nem cseréli. A Vendég kérésére csak külön díj ellenében (alkalmanként és darabonként 2 500 Ft) cseréli ki a szálloda a köntöst.

A szálloda a vendég magatartása miatt erősen szennyezett (például hányás, ürülék, vér, ital stb.) szoba takarításának, esetleg fertőtlenítésének költségét részben vagy egészben a vendégre hárítja.

A szálloda mosást, vasalást külön kérésre, külön díj ellenében vállal. Kizárólag a vendég vagy a ruházatban található mosási stb. utasítás szerint végzi az adott szolgáltatást, ezért az utasításnak megfelelően végzett mosás stb. során keletkezett károkért nem vállal felelősséget.

A szálloda tűzvédelmi szabályzata értelmében a szobában tilos a vasalás! Vasalót a vendég kérésére nem adunk ki. Csak a vasalási szolgáltatás vehető igénybe.

A szobai hűtőben kizárólag a szálloda által behelyezett termékek lehetnek. A hűtő nem használható a vendég dolgainak hűtésére, tárolására. A minibárban elhelyezett termékek fogyasztása díj ellenében történik. Az aktuális árlista a honlapon található. A szálloda a minibárt külön kérésre tölti fel.

A szállóvendégek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a szálloda fedetlen és nem őrzött, de kamerával megfigyelt parkolójában.

A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni. A gépjárművek megengedett sebessége 10 km/óra.

Az autóban kérjük semmilyen értéket ne hagyjanak.

Ha a vendég igénybe kívánja venni a parkolót, akkor bejelentkezéskor, a bejelentőlapon fel kell tüntetnie a jármű forgalmi rendszámát. Ennek megtagadása vagy elmulasztása esetén a parkoló nem vehető igénybe. A vendég az általa másik parkoló autóban okozott kárért a károsultnak közvetlen felelősséggel tartozik.

A szálloda megtiltja étel és ital behozatalát és annak fogyasztását a szálloda közös területein.

A szobaár tartalmazza a reggelit illetve a vacsorát.

A reggeli és a vacsora (kivéve kis létszám esetén) büfé formájában történik, azaz felszolgáló személyzet nélkül, a vendég maga szolgálja ki magát az étkező helyiségben felállított asztalokon található étel- és reggeli italválasztékból. Az étkezőben szolgálatot teljesítő személyzet kizárólag a presszókávét illetve egyéb félpanziós csomag részét nem képező megrendelt italt szolgálja fel a vendégnek.

A reggeli 8 és 10 óra között, még a félpanziós vacsora 18 és 20 óra között fogyasztható el az étteremben.

A szálloda a reggeli és vacsora büféasztalról korlátlan fogyasztási lehetőséget biztosít az éttermen belül, azonban onnan sem étel, sem ital későbbi fogyasztás céljából nem vihető ki. Amennyiben a vendég a szálloda előzetes engedélye nélkül későbbi fogyasztásra ételt és/vagy italt visz ki a helyiségből, úgy a szálloda a reggeli és vacsora árának 50%-t/fő/alkalom jogosult a vendég számlájára terhelni.

A’la carte étkezés, ebéd az étteremben vehető igénybe (naponta 12-15 és 18-20 illetve nyári időszakban 18-21 óra között) szezonális nyitva tartással, mely aktuálisan az étterem bejáratánál van kifüggesztve. Italfogyasztásra is az étteremben van lehetőség.

Az étteremben főétkezések idejében megfelelő öltözet szükséges. Nyáron urak részére a rövid nadrág nem engedélyezett.

Amennyiben a Vendég valamilyen kifizetett étkezést a saját magatartása miatt nem vesz igénybe (például mert elkésett), akkor annak ára nem igényelhető vissza.

Különleges étkezési lehetőséget is biztosítunk ételallergia esetére (gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus, stb.), melynek igényét szíveskedjenek előre, a foglalásnál jelezni!

Bővebb információ

Amennyiben a vendég a szállás-szolgáltatás igénybevételének időtartama alatt megbetegszik, és maga nem képes saját érdekében eljárni, a szálloda orvosi segítséget ajánl fel. A vendég a felajánlott orvosi segítséget saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe. Az orvos nem a szálloda alkalmazottja, megbízottja, közreműködője, a diagnózisért, az alkalmazott terápiáért, annak következményéért való felelősséget a szálloda kizárja. A vendég betegsége/halála esetén a szálloda a költségeinek megtérítésére tart igényt a beteg/elhunyt hozzátartozója, örököse, illetőleg a számlafizetője részéről; az esetleges orvosi és eljárási költségek, az elhalálozást megelőzően igénybevett szolgáltatások ellenértékének, és a betegség/haláleset kapcsán a felszerelések, berendezési tárgyakban keletkezett esetleges károk tekintetében.

A vendég fertőző betegsége esetén a szálloda jogosult díjvisszatérítés vagy kártérítés nélkül, azonnali hatállyal felmondani a szállodai szerződést. Ebben az esetben a vendég a szálloda felmondásában meghatározott időtartamon belül köteles a szállodát poggyászaival együtt saját költségén elhagyni. Fertőző betegség esetén a szálloda a 18/1998. (VI. 3.) NM rendeletnek megfelelően köteles eljárni. (Ez a rendelet írja elő, hogy mit kell tenni fertőző betegség esetén. A rendelet értelmében, ha ilyen gyanú áll fenn, akkor a szálloda orvost hív, és ő állapítja meg, hogy a vendég fertőző vagy sem.)

Eltitkolt szennyező betegség esetén a szálloda követelheti a szoba speciális takarításának, fertőtlenítésének és esetleg az elmaradt hasznának megtérítését a vendégtől.

A szálloda program tematikájából adódóan következhet a vendég(ek) rendezvények kapcsán az általánostól esetleg hangosabb viselkedése, szélesebb gesztusa, eltérő reakciója.

A vendégek nyugalma érdekében a szálloda területén 22:00 óra után – kivéve a szálloda által szervezett vagy engedélyezett rendezvény, program, csoportos rendezvény esetében – tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok, a szobában zavaró hangerejű televíziózás, rádiózás stb.

A szálloda területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.

A szálloda munkatársa jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. Az első figyelmeztetés díjmentes, a második és harmadik figyelmeztetésért a szálloda egyenként 15.000 Ft összeggel terheli meg a figyelmeztetett vendég szobaszámláját. A harmadik figyelmeztetés után a szálloda jogosult a szállodai szerződést egyoldalúan, azonnali hatállyal felmondani, és a vendéget a szállodából visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.

A szálloda kizárja a felelősségét minden olyan sérelemért, amelyet a vendég magatartása okoz más vendégnek.

A talált tárgyakat a recepción lehet leadni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, a szálloda megsemmisíti. A tárolható tárgyakat a szálloda 3 hónapig őrzi. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyazonosságát igazoló okirat felmutatásával és aláírásával, valamint az őrzéssel felmerült költségek megtérítése ellenében veheti át a tárgyat. A szálloda által méretük, súlyuk vagy egyéb tulajdonságuk miatt nem őrizhető tárgyakat a szálloda haladéktalanul átadja a területileg illetékes jegyzőnek.

Szállodánk szívesen látja Vendégeink házi kedvencét: előzetes írásbeli egyeztetés és külön térítés ellenében standard, padlós szobáinkban, egészségügyi kiskönyvvel fogadjuk. Az állatok tulajdonosai háziállatukat nem hagyhatják felügyelet nélkül a szálloda területén illetve a szobában. A szoba takarítását csak az állat nem ott tartózkodás esetén áll módunkban elvégezni. Kérjük a „Kutya van a szobában” tábla használatát. A háziállat tulajdonosa az állat által okozott kárért teljes és anyagi felelősséggel tartozik a szálloda felé. Egy szobában maximum 2 háziállat tartózkodhat. A szálloda 45 kg súly feletti háziállatot nem fogad. A szállodában egyidejűleg 3 háziállat tartózkodhat. A szállodában csak olyan kisállat tartózkodhat, amely magatartásával nem zavarja a többi szállóvendég nyugalmát. Háziállat az étteremben és a wellness részlegben nem tartózkodhat. Az ürüléket az udvaron a háziállat tulajdonosának kötelező összegyűjteni.

A szálloda a vendég szállodában elhelyezett tulajdoni tárgyaiban keletkezett kárért – a bevitelből kizárt tételek kivételével – felelősséggel tartozik.

A szálloda a készpénz, értékpapír, értéktárgy esetében csak akkor köteles a keletkezett kárt megtéríteni, ha a vendég ezeket a szobaszéfben helyezte el.

A szálloda kifejezetten felhívja a vendég figyelmét, hogy készpénzét, értéktárgyát, értékpapírját a szobában lévő széfben helyezze el vagy a recepción adhatja le központi széfünkbe történő elhelyezésre.

Ha a széf nem vagy nem rendeltetésszerűen működik, a vendég köteles erről a szálloda recepcióját haladéktalanul tájékoztatni. A tájékoztatás elmaradásából vagy a késedelmes tájékoztatásból eredő károkért a vendég viseli a felelősséget.

A szálloda közös helyiségeiben (wellness, lobby) kérjük ne hagyják az értékeiket felügyelet nélkül.

A vendég tulajdonában lévő egyéb tárgyakban keletkezett károkért a szálloda csak akkor tartozik felelősséggel, ha a káresemény a vendég által rendszerint használt, vagy a vendég számára nyitott helyen következett be, például: a szállodai szoba, folyosó, lobby, kert, parkoló.

Az így keletkezett kárért a szálloda a kár mértékéig, de legfeljebb a vendég által fizetett egy napi szobaár ötvenszereséig köteles helytállni.

Mentesül a szálloda a kártérítési kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kár a vendégek és az alkalmazottak körén kívüli elháríthatatlan ok miatt következett be, vagy a kárt a vendég maga okozta.

A vendég a szálloda berendezéseit, wellness és egyéb szolgáltatásait rendeltetésszerűen, saját egészségi, fizikai, mentális állapotának tudatában és ismeretében használja, illetve veszi igénybe, ezért a nem rendeltetésszerű, illetve nem a vendég valós egészségi, fizikai, mentális állapotának megfelelő használatból, igénybevételtől eredő károkért való felelősségét a szálloda kizárja.

A vendég a saját felelősségére kérhet ébresztést, amely figyelmességi gesztus a szálloda részéről, az nem része a szálloda szerződés szerinti szolgáltatásának. A kért ébresztés elmaradásából vagy a késedelmes ébresztésből eredő károkért a szálloda nem vállal felelősséget.

A hotel a vendég jelenlegi, múltbéli, illetve jövőbeni hotelbeli tartózkodásáról harmadik személynek ideértve a vendég közeli hozzátartozóit, kizárólag a vendég előzetes írásbeli engedélye alapján ad tájékoztatást. E tájékoztatási tilalom nem vonatkozik a jogszabály alapján történő megkeresésre.

A vendég tudomásul veszi, hogy a szálloda a hatályban lévő jogszabályok és az adatvédelmi (GDPR) törvény rendelkezései alapján köteles a megkereső hatóság részére a vendég megkeresésben kért személyes adatait kiadni, amennyiben annak jogszabályi feltételei fennállnak. A jogszabályon, hatósági vagy bírósági határozaton alapuló adatszolgáltatással szemben a szálloda nem emelhet kifogást.

Tovább az adatvédelmi tájékoztatóhoz

A házirend a szállodai szerződés elválaszthatatlan része.

Érvényes: 2023. június 1-től visszavonásig.

Kiemelt ajánlataink

Lapozza át ajánlatainkat és válasszon kedvére az erdők szállodájába!