Talpaló

Talpunk alatt az erdő

A mezítláb járás számos jótékony hatással van a testre és a lélekre. Amikor cipő nélkül sétálunk, a talp és a lábujjak számos idegvégződést stimulálnak, és egyfajta talpmasszázst hoznak létre, amely energiával tölti fel az egész testet. A mezítláb járás azt is lehetővé teszi, hogy szervezete fokozatosan alkalmazkodjon az új terheléshez, ezáltal egészségesebb és rugalmasabb ízületek alakulhatnak ki. Egészségügyi szakemberek is azt is javasolják, hogy naponta legalább fél órát sétáljunk mezítláb – ezt a gyakorlatot földelésnek nevezik, ami növelheti az energiaszintet, javíthatja az alvást és az általános jólétet.

Földünkön sok elektron van, melyek töltik a földet és a vizet, és ugyanúgy tölthetnek minket is. Ha fizikailag nem vagyunk kapcsolatban a földdel, fontos funkcióink kiegyensúlyozatlanokká válhatnak, ami betegségekhez vezet. Ahogy a szervezetünkben a D-vitamint a nap energiája és frekvenciái állítják elő, a talaj, amelyen állunk, energiát és frekvenciákat küld testünknek, ami javíthatja a hangulatot, energiát és ellenálló képességet a stresszes helyzetekkel szemben.

A mezítláb járás sajátos élettani hatásokkal is járhat a szervezetben. Segíthet serkenteni a keringést és a légzést, lehetővé téve a szervezet számára, hogy több oxigént szívjon fel és enyhítse a negatív érzelmeket. A mezítlábas séta erősítheti az immunrendszert is, így ellenállóbbá válik a megfázásokkal és az influenzával szemben, és segít szervezetünknek a hideg elviselésében. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a földelés több előnnyel jár, mint azt korábban gondolták. Érezze meg az erdei mezitlábas séta élményét talpaló medencénknél!